Debat ‘Einde aan de groei’ vs ‘Het ecomodernisme’

15_Debat

NL Samenleven met de natuur doe je best apart, volgens ecomodernisten. De natuur verdient meer ruimte ten koste van oppervlakte voor de mens. Maar wel in alle comfort. Kernenergie, GGO’s en pesticiden zijn geen taboe voor ecomodernisten. De technologie moet ons redden. ‘Onzin’ beweren ‘einde groei’-ecologisten. Dat ongebreideld groei- en vooruitgangsoptimisme is juist mede verantwoordelijk voor de huidige milieucatastrofes. En voor wie spreken zij trouwens? Speelt hun discours dan niet verdacht goed in op de belangen van het grootkapitaal? De waarheid is dat we boven onze stand leven. Een ‘inconvenient truth’, maar ons gedrag moet authentieker met meer aandacht voor natuur, kwaliteit en welzijn. Willem Stevens en Jef Van Damme trekken in november naar de klimaattop in Parijs, met de boot. Aan de vooravond van hun vertrek nodigen zij u uit voor een debat tussen twee actuele visies op milieu en klimaat. Leida Rijnhout is directeur bij het European Environmental Bureau (EEB) en heeft een achtergrond in de culturele antropologie. Zij geeft regelmatig lezingen over degrowth. Zij kruist de degens met Hidde Boersma, wetenschapsjournalist en bioloog. Recent schreef hij in De Morgen een vlammend betoog voor het ecomodernisme. Maar oordeelt u vooral zelf of kernenergie de oplossing is voor het klimaat.

Dinsdag 10.11.2015 – Boot Vivaldi – Akenkaai Brussel – Gratis toegang

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s